United Brands - fine wines and spirits
hledání:

Novinky

2012-10-05 08:45:00

RODNÉ LISTY KE STAŽENÍ - LIHOVINY NAD 20%

Předpis č.128/2014 Sb. nařízení vlády o zrušení nařízení vlády č.317/2012 Sb. celá novinka

2017-03-01 09:01:00

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. celá novinka

2015-11-20 12:33:00

Prodejní den United Brands

Prodejní den United Brands v barvách podzimu.... celá novinka

2015-07-28 09:50:00

EPICURE - EPIKUROS 2015

úspěch vín z nabídky United Brands Slovakia celá novinka

« novější | starší »

Zeptejte se

Velice rádi vám odpovíme na vaše dotazy k naší společnosti a výrobkům, případně pokud vás cokoliv zajímá z oblasti vína a destilátů.

Zodpovězené dotazy

Máme novou restauraci, rádi bychom zákazníkům nabídli vína z celého světa. Odkud vaše společnost dováží vína, které všechny země zastupujete?

Naše společnost dováží vína ze všech důležitých vinařských oblastí celého světa. Sortiment vín pak představuje více jak 250 druhů vín všech kategorií. Nabízíme vám evropská vína a to ze zemí Francie, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Rakousko, Německo, Řecko, Maďarsko. Vína z Nového světa dovážíme z oblastí USA - Kalifornie, Mexico, Chile, Argentina, Jižní Afrika a Austrálie. Děkujeme za kontakt na vás, v příštím týdnu vás navštíví náš OZ, představí vám naše služby a odborně doporučí vám z našeho sortimentu, případně pomůže sestavit vinnou kartu.

nahoru

Dobrý den, mohu Vás poprosit o seznam případných alergenů ve Vašich výrobcích? Děkuji Hladík

Děkujeme za Váš zájem o produkty z naší nabídky. Všechna vína obsahují jako alergen siřičitany, u ostatních produktů nelze alergeny vypsat všeobecně, je to rozdílné produkt od produktu. Pokud je třeba bližší specifikace v ostatních našich výrobcích, které Vaše provozovna používá, prosím o zaslání seznamu těchto výrobků - bude vypsáno ke každému produktu jednotlivě. Jinak každý produkt vyrobený po 13.12.2014 má alergeny uvedeny na zadní etiketě nebo na polepce.

Všechny námi prodávané výrobky vyprodukované od 13.12.2014 musí dle vyhlášky 1169/2011 ES mít na obale uvedené alergeny (pokud je obsahují). U jednosložkových postačuje obyčejně, u vícesložkových musí být uvedeny tučně.

nahoru

Dobrý den, Vaša firma distribuuje set vín: collection Bordeaux 6x0,375l ročník 2012-2013 a chcel by som sa spytat aká je flašková zrelost týchto vín. S pozdravem B.Kapec

Dobrý den pane Kapec, děkuji jménem naší společnosti za Váš zájem o nabídku z katalogu United Brands. K Vaší otázce se vyjádřil obchodní ředitel pan Milan Šmíd: uvedená červená i bílá vína je možné konzumovat ihned, ale optimální je v případě Bordeaux červených vín období konzumace cca po 5ti letech od uvedeného ročníku na lahvi. Je to však různé a jsou Bordeaux vína, která jsou optimální ke konzumaci až po 10ti nebo 15ti letech. To činí Bordeaux vína výjimečnými oproti vínům z jiných zemí a oblastí. Pokud chcete zjistit, jak se červená Bordeaux vína každý rok vyvíjí, doporučuji od druhu min. 3krt a každý rok si degustovat uvedený ročník s tím, že je dobré si dělat vlastní poznámky. Věřte, že je to zajímavé a každý rok víno chutná jinak. Pokud byste měl od jednoho druhu více ročníků, tak o to je porovnání jednotlivých ročníků zajímavější. V každém případě platí, že červené Bordeaux víno by mělo být podáváno v optimální teplotě cca 16 C a konzumováno cca 2 hodiny po otevření a to stále při teplotě cca 16C (nebojte se víno dát do správné kondice v lednici). Dalším zajímavým tipem je ochutnat  Bordeaux víno druhý den po jeho otevření. Bordeaux víno je druhý den po otevření jiné než v den otevření, ale je jen na Vašem subjektivním názoru, zda lepší. V každém případě je toto zajímavé, ale doporučuji jen u "mladých" vín. Dle mého názoru je jiné a některé druhy jsou "pitelnější", na druhou stranu, kdo by to do druhého dne vydržel čekat...Přejeme Vám příjemné zážitky s našimi víny a doporučujeme vyzkoušet celou řadu CALVET, která je jednou z nejstarších Bordeaux značek a je v prodeji v provozovnách Makro.

nahoru

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na ochucenou vodku Boris Jelzin - Caramel. Tato příchuť byla dříve hůř sehnatelná. V dnešní době, resp. v tuto chvíli existuje snad jen jeden e-shop, kde se dá tato ochucená vodka ještě sehnat, jinak jak se říká se po ní slehla zem. Znamená to, že výrobce ukončil výrobu této skvělé ochucené vodky? Díky za info M.Hronec

Dobrý den, děkujeme za Váš zájem o produkt Boris Jelzin Caramel. Ano, je to přesně tak, jak píšete ve svém poslední větě - výrobce ukončil výrobu tohoto ochuceného druhu.

nahoru

Dobrý den, rád bych se zeptal, jakým způsobem lze vyčíst datum výroby u Vaší lihoviny Amaretto Venice. Žádná z možností, které uvádíte na internetových stránkách pro jiné lihoviny, na dané číslo nesedí. Děkuji F.R.

Dobrý den, děkuji za Vámi zaslaný dotaz, zasílám slíbené aktuální zjištění. Na našich webových stránkách jste Amaretto nenašel z důvodu, že tzv. rodné listy byly nutné pro produkty s vyšším obsahem % alkoholu. V tomto případě datum výroby = číslo šarže. Produkt Amaretto nemá expirační lhůtu. Na našem skladě aktuálně je produkt Amaretto Venice se šarží L051114-07115 (u Vaší lahve šarži neuvádíte, ale tento příklad čtení čísla pro den a rok plnění můžete použít i pro Váš produkt). 07115 znamená, že výrobek byl plněn 71.den v roce 2015.


nahoru

Dobrý den, s oblibou si kupuji Vaše víno J.P.Chenet a mám dotaz. Proč používáte k zátkování lahví špunty, které nejsou korkové, ale z jakési houževnaté hmoty, kterou nelze běžnou vývrtkou vyndat? Eva Janáková

Vážená paní Janáková,

značka francouzských vín J.P.Chenet přešla k novým typům syntetických korků před několika lety stejně jako většina světových značek.

Důvod je prostý - syntetické korky zaručují 100% kvalitu vína, bez jakéhokoliv vlivu špatného, případně vyschlého korku. Vadou špatného korku se ročně znehodnotilo cca 6-8% vína. I když věříme, že s novými technologiemi zátkování vína nemusíte vždy souhlasit, snaha všech výrobců vína je dodat Vám na stůl víno v té nejlepší kvalitě.

K Vašemu dotazu, že se Vám vždy nedaří syntetický korek vyndat běžnou vývrtkou, prosím zkuste použít vývrtku s tenkou spirálou. Děkujeme za pochopení a v případě dalších dotazů jsme Vám plně k dispozici.

nahoru

Dobrý den, při likvidaci zásob z mého vinného sklepa jsem nalezl lahve Chateauneuf du Pape, ročník 2003, zřejmě z vinařství Armand Dartois, distribuovanou Vaší společností. Je víno stále ještě pitelné, zda ho mohu nadále archivovat? Děkuji za odpověď. Pan H.

Dobrý den,

děkujeme za Vámi zaslaný dotaz a dovolujeme si zaslat naše vyjádření: pokud bylo víno skladováno v optimálních podmínkách, kde nekolísala teplota a byla optimálně kolem 10-15 stupňů Celsia, tak by mělo být víno v pořádku. Nejedná se však o destilát, takže v případě vína může dojít k celé řadě ovlivnění, která mají negativní vliv na samotný produkt. Jedinou možností, jak zjistit pitelnost vína, je ho otevřít, kde po otevření doporučujeme ponechat víno minimálně 2 hodiny "vydýchat", v dekantovací nádobě nebo jen tak v lahvi. Víno bychom doporučovali dále nearchivovat, i když záleží na Vás. V každém případě se ale domníváme, že rozhodně nebude dále jeho potenciál růst, spíše naopak. Každé víno určené k archivaci (a těch je cca 2% z celosvětové produkce, ostatní vína cca 98% jsou určena k rychlé spotřebě do cca 3 let), každé takové víno určené k archivaci má svůj potenciál dozrání v lahvi - a to od 5 až po 15 let - nebo musí dojít k přelahvování a tím k prodloužení archivace u některých typů vín. Uplynutím potenciálu víno ztrácí a může se stát nepitelným. U každého druhu a ročníku to je jiné.

nahoru

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, nalezl jsem dárkové balení vína J.P.Chenet Blanc de Blancs suché 250 ml, ročník 2005. Zda to má nějakou cenu, zda bude víno ještě pitelné? Děkuji za odpověď, M.Volák

Dobrý den, zmíněné víno bude podle našeho dodavatele s největší pravděpodobností již nepitelné (je nutné zkusit). U tohoto druhu vína je nutná konzumace cca do 3 let. 98% světové produkce všech vín je určena ke konzumaci do 2-3 let, tzn. k nearchivaci. V případě jakéhokoliv dotazu nás samozřejmě neváhejte i nadále kontaktovat.

nahoru

Dobrý den, ochutnali jsme Boris Jelzin karamel, výborný, ale nemůžeme jej v současné době nikde sehnat a ani Vy jej v nabídce nemáte. Nevyrábí se? M.Macháčková

Dobrý den, děkujeme za Váš zájem o naši produktovou řadu značky Boris Jelzin. Příchuť karamel byla již z našeho sortiment vyřazena, proto tento druh již na trhu nenajdete. Rádi bychom Vám doporučili ostatní příchutě, nově např. hrušku, brusinku a meloun, také příchuť energetického nápoje Power Gold. Tento i ostatní nabídku naleznete na našich internetových stránkách. Jsme Vám k dispozici pro jakékoliv dotazy.

nahoru

Dobrý den, mám od Vás produkt Old Mexicana, je tam kolek, co znamená každé písmeno a číslo? Děkuji, Komenda.

Dobrý den pane Komendo,

níže zasílám vysvětlení k Vašemu dotazu: na kontrolní pásce je uveden desetimístný evidenční kód kontrolní pásky, jehož součástí je čtyřmístné registrační odběrné číslo, kód žádosti o přidělení kontrolních pásek a kód zařazení podle úrovně objemové koncentrace ethanolu (CD, kde C znamená objem lahve a D obsah ethanolu).

 

 

nahoru

Dobrý den, chtěl bych vědět, jestli je normální, že po vypití lahve J.P.Chenet Cabernet Syrah mám tmavší zbarvení jazyka než je obvyklé? Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Pavel Landa

Vážený pane Lando, děkuji za Váš zaslaný dotaz. Modré hrozny vinné révy odrůd Cabernet i Syrah obsahují ve své slupce přírodní barvivo. Toto barvivo způsobuje, že červené víno je vínem červeným. Při větší konzumaci červeného vína (více než 1 sklenka), je naprosto běžné díky tomuto přírodnímu barvivu, že se může zbarvit/ztmavnout jazyk, ústa či zuby.

nahoru

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jedná se mi o příchuť alkoholického nápoje vodka Boris Jelzin. Nedávno jsme si tuto vodku koupili s příchutí Cherry, dle slovníku a i na etiketě bylo napsáno, že se jedná o příchuť třešní. Nijak zvlášť bych to nezkoumal, kdybychom se nedostali s kamarády do sporu, zda se jedná o příchuť třešní či višní. Viděli jsme totiž prodávat tento nápoj i s označením Kirsch. Jedná se prosím o jeden či dva produkty? Děkuji za vyjádření, Radek Janouš

Děkujeme za Váš zájem o naše produkty. Vysvětlení k produktu vodka Boris Jelzin Cherry/Kirsch je následující: v průběhu minulého roku došlo k designové modernizaci a úpravám celkové podoby lahve současně se změnami původního německého názvu Kirsch na anglické znění Cherry (jazyková změna platí pro všechny příchutě řady Jelzin). Vodka Boris Jelzin Cherry je produkt s příchutí třešně i višně, půl na půl. Jedná se o jednu variantu pod jedním názvem.

nahoru

V létě jsme si z Afriky dovezli likér Amarula, našla jsem Vás jako výhradního prodejce u nás. Ráda bych se zeptala, kde je možné tento likér koupit na našem trhu, např. v Brně? J.Rašková

Děkujeme velice za Váš zájem o produkt Amarula Cream Liqueur. V Brně jej koupíte v prodejně Makro a JIP Cash and Carry. V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím kontaktujte.

nahoru

Proč je balení J.P.Chenet Cabernet Syrah 5l udáváno jako polosuché a naopak klasická lahev 0,75l jako suchá? p.Václav

Balení J.P.Chenet Cabernet Syrah 5l je správně udáváno, jak píšete, jako polosuché. Etikety ostatních balení 0,25l/0,75l jsou v tuto chvíli měněna také na polosuchá, z důvodu změny v cukernatosti.

nahoru

Dobrý den, v Chile jsem měl možnost ochutnat vína Casillero del Diablo. Jsou k dostání také v ČR? Děkuji, Kostka Petr.

Dobrý den, produkt Casillero del Diablo společnosti Concha y Toro dovážený námi můžete zakoupit v síti prodejen Makro ČR. Děkujeme za Váš zájem a jsme Vám k dispozici v případě jakýchkoliv dalších dotazů.

nahoru

Dobrý den, prosím, chtěla jsem se zeptat, jestli Makro v Ostravě už zásobujete nápojem Karamalz. Děkuji, V.Jostová

Dobrý den, děkujeme velice za naši společnost za Váš zájem o sladový produkt Karamalz, který máme v letošním roce nově v sortimentu. V tuto chvíli ještě vzhledem k dlouhodobějšímu procesu při zalistování do větších řetězců včetně společnosti Makro Karamalz v jeho síti nenajdete, přesto si Vám dovolím zaslat několik aktuálních odkazů ke koupi.

nahoru

Dobrý den, viděla jsem letákovou upoutávku s produktem Karamalz, co je to za produkt? Věra Pospíšilová.

Dobrý den paní Pospíšilová,

Karamalz je nealkoholický přírodní sladový nápoj, v podobě Natural nebo s příchutí čerstvého citrónu Fresh Lemon. Je doporučován pro svůj obsah výživných látek pro děti, sportovce, při dietách. Nově v našem sortimentu jako zástupce nealkoholických nápojů. Má více než 50ti letou tradici na německém trhu, velice oblíbený právě pro obsah vhodných živin pro organismus.

nahoru

Dobrý den, jaké chystáte novinky pro letní sezonu 2010? Děkuji Věra Mladá.

Dobrý den paní Mladá, jak jste si jistě všimla v souvislosti s našimi aktivitami v minulých letech, vždy se snažíme držet krok s požadavky zákazníků. Proto jsme si pro letošní jarní a letní sezonu připravili řadu karibských rumů CUERPO a pod oblíbenou značkou J.P.Chenet dvě nové tváře Cassis a Peach.

nahoru

Dobrý den, minulý týden jsme zakoupili 2 kartony našeho oblíbeného vína J.P. Chenet Cabernet Syrah, zatím jsme vypili 3 lahve a na dně každé lahve bylo velké množství nechutné usazeniny - viz přiložené foto. Ještě nikdy jsme se s tímto problémem u vašich výrobků nesetkali, ale tentokrát jsme s kvalitou velmi nespokojeni. Prosím o vaše vysvětlení. S pozdravem J.H.

Vážený pane H.,reaguji na váš dotaz a reklamaci k vašemu oblíbenému vínu J.P.CHENET CABERNET SYRAH ROUGE.
Uvedené víno patří k našim nejprodávanějším vínum a jakékoliv vaše podměty jsou pro nás velice důležité.
Sedlina na dně láhve u vámi zakoupeného vína je s nejvyšší pravděpodobností vysrážený vinný kámen, který se u dobře vyzrálých vín objevuje. Věřím, že tento problém nastal až u poslední sklenky nalité z láhve. Velká, stará a nebo i dobře vyzrálá vína mívají velice často na dně sedlinu a proto se láhve dekantují a nedolévají se až úplně na dno láhve. Pokud váš dojem z vína byl pouze negativně ovlivněn sedlinou, ale chuť a vůně byla v pořádku, pak věřte víno bylo z hlediska kvality bez problému.
Víno uvedené šarže jsme samozřejmě hned kontrolovali a mělo by vše být v pořádku.
Věřím , že uvedené vysvětlení je pro vás dostačující a neovlivní váš názor na značku vín J.P.Chenet.
Pokud by jste měl zájem, s potěšením vás přivítáme u nás ve firmě a vše vám osobně odprezentujeme.
Dovoluji si přiložit informaci o vinném kameni z odborných zdrojů (Encyklopedie vína).


Vinný kámen
vysrážený vinný kámen (kyselý vinan draselný) v podobě krystalků na dně lahve nemá vliv na jakost vína a lze se ho zbavit přelitím vína do karafy nebo opatrným naléváním. V láhvi se víno tímto způsobem zbavuje přebytečných kyselin a přítomnost vinného kamene lze považovat za známku kvality.
Vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný je draselná sůl kyseliny vinné přítomná ve víně, jejímž vysrážením vzniká krystalický zákal ve formě jemného sedimentu. Tento sediment nemá vliv na kvalitu vína v chuti nebo ve vůni, ale působí negativně na estetický dojem z vína.
Vinný kámen vzniká ve víně reakcí silně disasociované kyseliny vinné s draslíkem, jehož zdrojem jsou látky získané z půdy nebo disiřičitan draselný (pyrosulfid), používaný při výrobě vína jako konzervant.
Na vysrážení vinného kamene ve formě sedimentu mají vliv především tyto faktory:

Obsah kyselin ve víně; s klesajícím pH riziko vysrážení vinného kamene klesá (tj. kyselá vína jsou proti jeho vysrážení odolnější).
Teplota; s klesající teplotou riziko vysrážení vinného kamene roste.
Aby se předešlo vzniku sedimentů vinného kamene v lahvích, uplatňují se ve výrobě následující metody:

Víno se podchladí na teplotu, při které dojde k vynucenému vysrážení vinného kamene, a následně se mechanickou filtrací vzniklé sedimenty odstraní.
Do vína se přidává kyselina metavinná, která zvyšuje rozpustnost vinného kamene ve víně a snižuje tak možnost jeho vypadávání.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů jsem vám k dispozici.

Přeji hezký den
S pozdravem

Jaroslav Štěpán
Sommeliér
Brand manager wine

nahoru

Kupuji vámi dodávané víno Australian Bush – Cabernet Shiraz Red. Bohužel se jeho kvalita snižuje. Původně dokonce bylo s obj. alkoholu 14 %, pak postupně kleslo a nyní je 13%. Úměrně se snížením obj. se skutečně snižuje i kvalita. Mám dotaz – zda tedy dovážíte stejné víno a ředíte je?????

Děkuji za vaší připomínku k vínu Austalian Bush Shiraz Cabernet Red 0,75l.

Jistě jako znalec vína víte, že kvalita vína se může měnit dle ročníku sklizně a doby zrání vína.

Australian Bush je velice úspěšné víno, v současné době je to jedno z našich nejprodávanějších vín v sortimentu. Vzhledem množství, které se ho prodá je možné, že se jeho chuť a objem alkoholu dle ročníku nebo sklizně změní, stejně tak jak se tomu děje u tuzemských vín. Prostě je víno jeden rok takové a druhý rok jiné.

V každém případě se jedná o víno dovážené přímo z Austrálie do Evropy v kontejnerech,které se potom plní do lahví v Německu. Jeho kvalitě to neubližuje, v dnešní době jsou kladeny vysoké nároky na takto ošetřená vína.

V žádném případě toto víno není „ředěné“!!!!!!!!!!!

nahoru

Znamená to, že všechna vína budou uzavřená šroubovacími uzávěry?

Vůbec ne! Výrobci se snaží o maximální kvalitu každého z našich vín. Avšak u bílých, růžových a červených vín s ovocným arómatem existuje jediné technické řešení, jak uchovat jejich chuť, svěžest a mládí i po naplnění do lahví a tou je inertní uzávěr. Šroubovací uzávěry jsou jedinou ověřenou inertní vinnou zátkou.
Pokud milujete skvělé víno, věříte ve vývoj a unavují vás už kompromisy, budete, co se kvality týče, touto novou iniciativou nadšeni!

nahoru

Proč tedy trvalo tak dlouho, než začala být vína plněna do lahví se šroubovacími uzávěry, když jsou tak skvělé?

Dobrá, ptáte-li se přímo... Kvůli obavám z předsudků zákazníků, že šroubovací uzávěry patří jen na levná vína.

nahoru

Zaujal mě dotaz a následná odpověď na téma Šroubovací uzávěry. Rád bych věděl, jaké jsou zásadní důvody k použití šroubovacích uzávěrů.

Při použití korkových zátek může dojít k třem potenciálním vlivům na kvalitu vína.
1. Změna tlaku v lahvi nebo v atmosféře může způsobit pohyb zátky a tím vytečení vína nebo propouštění vzduchu.
2. Uvážíme-li, že korek přichází do kontaktu s vínem a že se nejedná o inertní materiál, může dojít k výměně aroma mezi vínem a zátkou.
3. Korková zátka je přírodní produkt a jeho kvalita je tedy různá. Tato skutečnost může ovlivnit míru prvních dvou zmíněných vlivů. Tyto vlivy mohou mít za následek příznivé i nepříznivé výsledky. Zcela záleží na druhu vína, o kterém uvažujeme. U těch druhů vína, kde výše uvedené vlivy korkové zátky negativně ovlivňují kvalitu vína, je šroubovací uzávěr nejlepší alternativou. Zde jsou důvody, proč použít právě šroubovací uzávěr:
1. Poskytují hermetický uzávěr a jsou tedy odolné vůči atmosférickým změnám.
2. Jsou inertní a tedy eliminují jakoukoliv potenciální výměnu aroma mezi vínem a zátkou.
3. Jejich kvalita je stejná.

nahoru

Koupila jsem si poměrně drahé víno francouzské víno od vaší společnosti. Čekalo na mě ovšem nepříjemné překvapení, protože víno nebylo uzavřeno korkem, ale šroubovacím uzávěrem. Pochopila bych to ještě u vín z "Nového světa", ale pro francouzská vína? K dobrému vínu patří korek a ne žádný šroubovací uzávěr - nemyslíte?

Při výrobě vín se společnosti snaží o maximální ovocnou chuť a čerstvost. Rádi by je uchovali co nejdéle. Šroubovací uzávěry jsou jediným způsobem, jak může vinař zaručit, aby se tato vína dostala k zákazníkovi v požadované kvalitě.
Progresivní vývoj směřující k zlepšení kvality vína určitě přesahuje hranice jednotlivých zemí. Nejedná se tedy o debatu na téma starý svět versus nový svět, jediným cílem je zlepšení kvality vín. Zavedení šroubovacích uzávěrů je motivováno výhradně spokojeností milovníků vína.
Možná, že někteří lidé kupují víno jen kvůli radosti při vytahování korkové zátky z láhve vývrtkou...My však věříme, že jste si koupila víno, nikoliv korek, a děláme vše, co je v našich silách, abychom se ujistili, že bude maximálně zachována jedinečná chuť každého druhu vína. Právě proto jsou některá z našich vín uzavřená šoroubovacím uzávěrem a jiná korkovou zátkou.
Je to vše záležitostí kvality!

nahoru

Jak to bude s kolkováním lihu? Mám ještě nějaké zásoby.

Dnem 1.7.2005 vstupuje v platnost zákon č. 676/2004 Sb. o povinném značení lihu. Některé body tohoto zákona dále upravuje vyhláška č. 147/2005 Sb. Rádi bychom Vás i ostatní informovali o hlavních bodech tohoto zákona, s ohledem na množící se dotazy a nesprávný výklad některých ustanovení tohoto zákona mezi veřejností, a to i mezi odbornou.

  • Povinnost značit lihoviny (kolkovat) kontrolní páskou (kolkem) mají výrobci popř. osoby plnící líh do spotřebitelského balení a dovozci. Značí se spotřebitelské balení lihu a výrobků, které jsou uvedeny pod kódem kombinované nomenklatury 2207 a 2208, činí-li obsah alkoholu 15% a více a objem spotřebitelského balení 0,2l a více.
  • Všechny osoby, které prodávají a skladují líh na daňovém území ČR jsou ke dni 1.7.2005 povinni provést inventarizaci zásob lihu a výsledek oznámit nejpozději do 31.7.2005 příslušnému celnímu úřadu. Formuláře pro inventarizaci jsou k dispozici na odděleních spotřebních daní místně příslušných celních úřadů.
  • Líh neoznačený kontrolní páskou a pocházející se zásob inventarizovaných podle výše uvedeného kteroukoliv osobou ke dni 1.7.2005 smí být prodáván do 31.12.2005. Celní úřady tímto ustanovením počítají s kompletním výprodejem všech neokolkovaných zásob v ČR do tohoto data. Na prodejních dokladech je třeba uvádět, že se jedná o prodej inventarizovaného lihu.

Dále bychom rádi uvedli, jak bude mít aplikace uvedeného zákona dopad na naši společnost a vzájemné obchodní vztahy s Vámi.

  • Naše společnost provede ke dni 1.7.2005 inventarizaci zásob, které můžeme dle zákona dále prodávat neokolkované.
  • Vzhledem k tomu, že všechny celní úřadu vydají kolky až dne 1.7.2005 a my jakožto dovozce musíme kolky předat zahraničním výrobcům a posléze dovézt okolkované výrobky do ČR, předpokládáme prodej lihovin značených kolkem nejdříve od poloviny července 2005.
  • Dle obrátkovosti jednotlivých zásob předpokládáme konečný výprodej neokolkovaných lihovin nejpozději do září 2005.
  • Proces kolkování se bohužel neobejde bez navýšení cen, ale pouze o státem stanovenou hodnotu kolku a nezbytné manipulační a administrativní náklady s tím spojené. Předpokládáme, že konečnou kalkulaci úpravy cen budeme znát nejpozději k 15.6.2005.

Snahou naší firmy je dodávat Vám okolkované lihoviny co nejdříve, avšak s ohledem na výše uvedené administrativní a technické okolnosti to není možné hned od 1.7.2005. Doufáme, že přechodné období 1.7.-31.12.2005 proběhne bez vážnějších komplikací. V případě jakýchkoliv Vašich technických dotazů můžete kontaktovat p. Srba, 323 666 050, srb@unitedbrands.cz.


nahoru

Máte nějaké novinky v sortimentu ochucených vodek Boris Jelzin?

V minulém měsíci jsme na trh uvedly poslední novinku v řadě ochucených vodek Boris Jelzin, a to Boris Jelzin Red Apel 0,5l – sladké jablko. Brzy ho již najdete v celé síti prodejen v celé ČR.

nahoru

Od kterého dne se smí začít letos prodávat Beaujolais Nouveau 2005?

Den, od kdy se na celém světě smí začít prodávat Beaujolais Nouveau připadá vždy na 3 čtvrtek v měsíci listopadu, počínaje půlnocí ze středy na čtvrtek. Letos tento den připadá na 17.11.2005. Velice rádi vám zašleme naší nabídku Beaujolias Nouveau pro rok 2005.

nahoru

Máte nějaké akce pro gastronomii na produkt J.P.Chenet?

V současnosti nabízíme velice pěkné promoční akce na tuto značku. Pokud nám zašlete váš kontakt, navštíví vás náš OZ a nabídne vám aktuální akční nabídku na značku vín J.P.Chenet, případně pro vás připravíme zdarma vinnou kartu na námi nabízená vína.

nahoru

Dobrý den, setkal jsem se se značkou Canti. Co to přesně znamená?

Canti je značka italských vín, které dnes patří k nejprodávanějším kolekcím italských vín v Evropě. Slovo Canti znamená v překladu píseň. Kolekce vín Canti je zastoupena 2 stolními víny, 3 druhy odrůdových vín (bílé , růžové a červené) suchým perlivým vínem Prosecco a slavným italským sladkým šumivým vínem Asti Spumante. Doporučuji se podívat do našeho katalogu, kde o tomto víně získáte více informací.

nahoru

Včera jsem si v obchodě koupila víno značky J.P.Chenet, můžete mi k tomuto vínu něco říci?

Značka vín J.P.Chenet je nejprodávanější značka francouzských vín na světě. Vína se vyrábějí na jihu Francie, jsou proslavena originálním tvarem láhve a svou příjemnou svěží chutí. Dnes se na náš trh dodávají v kolekci 4 druhů sektů, 5 druhů tichých vín pro každý den (bílé, růžové, červené) a 2 druhů barriqueových vín, tzn. vín, která vyzrávají na nových dubových sudech.
Doporučuji se podívat do našeho katalogu, kde o tomto víně získáte více informací.

nahoru

Váš dotaz:

Jméno

E-mail

Text

Kontrola, prosíme zaškrtněte

vstup pro partnery:
login
heslo

copyright © United brands 2005 - all rights reserved
email: info@unitedbrands.cz phone: +420 724 201 010