United Brands - fine wines and spirits
hledání:

Novinky

2012-10-05 08:45:00

RODNÉ LISTY KE STAŽENÍ - LIHOVINY NAD 20%

Předpis č.128/2014 Sb. nařízení vlády o zrušení nařízení vlády č.317/2012 Sb. celá novinka

2017-03-01 09:01:00

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. celá novinka

2015-11-20 12:33:00

Prodejní den United Brands

Prodejní den United Brands v barvách podzimu.... celá novinka

2015-07-28 09:50:00

EPICURE - EPIKUROS 2015

úspěch vín z nabídky United Brands Slovakia celá novinka

« novější | starší »

Servírování

Stylové servírování - žádné tajnůstkářství
Konvička

Stylový požitek z vína začíná u servírování. Zde by se mělo dodržet několik základních pravidel, která rozhodně nejsou tajnůstkářskými rituály, nýbrž naopak mají své dobré důvody.

Láhev vína se otevírá až na stole. Nejprve se odřízne ozdobná čepička zřetelně pod hrdlem láhve. To má zamezit tomu, aby víno teklo přes hranu řezu, což by se mohlo projevit na chuti.

Pod ozdobnou čepičkou se může nalézat plíseň. To je známkou toho, že láhev byla skladována ve vlhkém sklepě. Plíseň ovšem neovlivňuje ani kvalitu korku ani vína.


Když je korek vytažen, měla by se provést čichová zkouška. Vadné korky jsou cítit intenzivně, zdravé korky jsou cítit buď neutrálně nebo po víně. V případě, že se korek zlomí, je zapotřebí znovu opatrně nasadit vývrtku. Odpadnou-li přitom kousky do vína, nevadí. Slijí se s první rozlévanou trochou vína.

Lapací kroužek z nerezové oceli
Lapací kroužek z nerezové oceli
Tento praktický kroužek zadržuje nejen kapky, nýbrž poskytuje místo i pro korek
Servírovací nálevka
Servírovací nálevka
elegantní a stylové nalévání
Patent Wine Stopper
Patent Wine Stopper
všeuměl: nalévací hrdlo, provzdušňovač a zátka v jednom

Nejprve nalije hostitel trochu vína do vlastní skleničky, aby zkontroloval, zda-li víno nemá příchuť korku, respektive jiné vady. Též se může zeptat jiné osoby u stolu, zda-li nechce víno ochutnat. Poté rozlévá všem hostům a nakonec naplní vlastní skleničku. Dobrý hostitel dává pozor, aby jeho hosté "neseděli na sucho".

Lapací kroužek, postříbřený
Lapací kroužek, postříbřený
elegantní a praktický, žádná kapka neukápne na ubrus
Drop-Stop
Drop-Stop
rozlévání bez ukapávání. Drop-top jednoduše stočit a zasunout do hrdla láhve
Bargas
Bargas
zadržuje kysličník uhličitý; šumivá vína zůstávají čerstvá a perlivá.,

Sklenka se nalévá do jedné třetiny, velkoobsahové sklenky pouze do jedné čtvrtiny. Touto pomyslnou hranicí je většinou nejširší místo sklenky. Důvod: aby se mohl rozvinout bouquet, potřebuje víno dostatek kyslíku. Sektové sklenky se plní do poloviny až dvou třetin. Pravidlo, že sklenku držíme za nožičku a ne za kalich. To má zamezit tomu, aby teplota ruky nezvýšila teplotu vína.

Scupi
Scupi
praktický uzávěr pro láhve s vínem
Tappo
Tappo
smysluplné: uzavírá sektové lahve i přes tlak kysličníku uhličitého.
Colani
Colani
designový uzávěr: praktický a pěkně vypadající

Víno nepijeme na žízeň, víno vychutnáváme v malých doušcích, podržíme jej na jazyku a necháme vyznít. Proti žízni můžeme k vínu podávat sklenku vody.

Vysokou úrovní je vystřídání vína v průběhu střídání jednotlivých chodů při stolování. Před jídlem aperitiv, poté bílé víno a dále červené víno. Podávána mohou být též dvě červená vína, nebo dvě bílá vína. Nakonec je vhodné dezertní víno. Střídáme-li z bílého na červené víno, musíme vyměnit též sklenky. Totéž platí i o dezertním vínu. Servírujeme-li dvě podobná červená nebo bílá vína, můžeme použitou sklenku ponechat.

Bottle Pal
Bottle Pal
gelová manžeta chladí nebo ohřívá nápoje - podle toho, zda-li byla předem položena do mrazáku nebo horké vody.
Elegance, transp.
Elegance, transp.
průhledný chladič; etiketa zůstane viditelná
Elegance, leštěná
Elegance, leštěná
chladič z nerezové oceli pro elegantní požitek
Viola
Viola
chladič z nerezové oceli s praktickými držáky
Keramický chladič
Keramický chladič
před použitím se keramický chladič ponoří do vody - víno se chladí jejím odpařováním
Aluminiový chladič
Aluminiový chladič
klasický a šetrný: sekt se chladí na ledu

Kbelíky na sekt: sekt a šampaňské, ale i bílá vína přivedeme v kbelíku na správnou teplotu. Plní se kostkami ledu a vodou. Dokonce i červená vína lze v kbelíku opatrně temperovat.

Vína se skladují horizontálně. Stará vína by se měla na dva dny před servírováním postavit do svislé polohy, aby se usazenina mohla dostat na dno láhve. Při pomalém rozlévání dávejte pozor, aby se žádná usazenina nedostala do sklenice.

Další příslušenství:
Karafa Bedside
Karafa Bedside
víno vychutnáváme. Na žízeň se podává voda; minerální voda se sklenicí
Corklifter
Corklifter
zapadl korek do láhve? Tři kovová ramínka Corklifteru drží korek při jeho vytahování.
Pumpička Vinesaver
Pumpička Vinesaver
pumpička vysává vzduch z otevřených lahví vína a zabraňuje tak oxidaci.
Butler Elephant
Butler Elephant
moderní design: stojánek na láhev z kovu
Kolébka na láhev
Kolébka na láhev
kolébka na láhev z akrylátu
Future
Future
futuristický stojánek na láhev z chromovaného kovu
vstup pro partnery:
login
heslo

copyright © United brands 2005 - all rights reserved
email: info@unitedbrands.cz phone: +420 724 201 010